Blog

Kiskamaszok bőrápolása 3. rész

Kocsmáros Gabi
2022.10.17 10:00
Kiskamaszok bőrápolása 3. rész

A kiskamaszok bőrápolása három pilléren áll, ebben a posztban erről mesélek.  2. tonizálás és esetleg hidratálás

  Mivel a csapvíz pH-ja még mindig közelebb áll a lúgoshoz (7-es!), ezért az olajos letisztítás után javaslom, hogy valamilyen virágvízzel (hidrolátummal) tonizáljuk a bőrt. A tonizálás azt jelenti, hogy visszaállítjuk az élettanilag egészséges, enyhén savas bőrfelszíni pH-t. Erre a célra kiskamaszoknál tökéletes a levendulavíz. Később, már kamaszkorban ha szükségesnek érezzük, lehet fokozni a hatást (komolyabb bőrproblémák esetén) rozmaringvízzel, olasz szalmagyopár vízzel vagy esetleg nagyon aknés bőr esetén zsálya- és/vagy kakukkfűvízzel is.

  A virágvizet inkább szórófejjel ellátott üvegből, letörlés nélkül, vigyük fel, hogy elkerüljük a túlzott törölgetést.

  Ha úgy érezzük, hogy szükséges hidratálni a bőrt, amit én személy szerint 11-12 éves korig nem javaslok napi rendszerességgel, akkor egy nagyon kevés Hidratáló arckrémet elsimíthatunk az érintett területeken, hogy hidratáltan tartsuk a bőrt, és elkerüljük, hogy a szárazság miatt extra faggyútermeléssel védje magát.

  3. étkezés

  Az étkezésnél törekedjünk a telített zsírsavakban teli ételek minimalizálására, és a telítetlen zsírsavakban gazdag ételek kerüljenek minden nap az asztalra valamilyen formában: dió, lenmag, kendermag, chia mag. Emellett igyekezzünk minden nap minél több gyümölcsöt adni neki, különös tekintettel a minél sötétebb színű bogyós gyümölcsökre, hiszen ezek a magas antioxidáns tartalmuknál fogva gyulladáscsökkentő hatásúak, támogatják a testet a mindenféle nehézségekkel való megküzdésben testileg és lelkileg egyaránt.

  És végül az örök mantra: IGYON ELEGENDŐ VIZET, és MOZOGJON SOKAT a szabadban minden nap!

  Minden kérdésedre választ kaptál? Van még benned bizonytalanság? Kérdezz kommentben, vagy keress meg a slowkozmetikában, és segítünk! Időpontot Messengeren tudsz foglalni.