Slow testápolás

Az esti arcápolási rutin részeként a letisztításhoz két-három pumpálásnyi mandulaolajat oszlass el a két tenyered között, majd hosszú, ráérős mozdulatokkal simítsd át vele az arcod, a nyakad és a dekoltázsod. Ezután egy kis méretű törölközőt vagy mosható arctörlő kendőt jó meleg vízzel itass át, és töröld át vele az érintett területeket. Ezzel a mozdulattal eltávolíthatod az olajat és az általa feloldott szennyeződéseket.

Az olajos letisztítás óriási előnye, hogy a nedves törölköző által az olajjal együtt az elhalt hámsejteket is eltávolítod. Ez a mindennapos gyengéd peeling fokozza a bőrsejtek természetes regenerációját. Segítségével a bőr szinte fellélegzik, és a hidratálásra használt arcolaj, krém vagy szérum valóban fel tud szívódni, és nem csak az elhalt hámsejteket itatja át. Az olajos letisztításról részletesen itt olvashatsz.

Letisztítás után, a rutin következő lépéseként az egészséges pH helyreállításához használj a bőrtípusodnak megfelelő hidrolátumot: levendulavizet vagy rózsavizet! Ezt permetezheted közvetlenül a bőrödre, de használhatsz hozzá mosható törlőkendőt vagy vattakorongot is. A hidrolátumot nem kell leöblíteni, kerülhet rá közvetlenül a táplálásra szolgáló olajszérum majd/vagy a hidratáló arckrém.

A slow aging olajszérumból 3-6 cseppet a tiszta tenyereden összedörzsölve melegíts fel, majd masszírozd a bőrödbe. Ne sajnáld a jót magadtól! Hosszan, ráérősen masszírozz, lentről felfelé és középről kifelé irányuló mozdulatokkal egészen a teljes felszívódásig! Az olaj mennyiségét illetően nyugodtan hagyatkozz a megérzéseidre, ha soknak érzed, akkor az valószínűleg tényleg sok is. Ha még mindig feszül és nem érzed elég hidratáltnak, akkor viszont tényleg több olajra van szükséged. Hidd el magadnak, ezt nálad jobban tényleg senki nem tudhatja.