Blog

Miben ölt testet a "Slowság" a kozmetikai gyakorlatban?

Kocsmáros Gabi
2022.09.13 15:10
Miben ölt testet a "Slowság" a kozmetikai gyakorlatban?

Egyrészt a felhasznált anyagok megválasztásában: Mivel minden egyes bőr egyedi, ezért nem állapodtam meg egyetlen késztermék mellett sem. A kezelés során a te bőrödet figyelem, és hidegen sajtolt, bio olajokkal, bevizsgált kemotípusú illóolajokkal, agyagokkal, növényi kivonatokkal és hidrolátumokkal (virágvizekkel) készítem el az igényeinek megfelelő ápolást. A bőrünk élő, szerves anyag, és úgy hiszem, azzal használunk neki leginkább, ha hozzá hasonló, természetes és a lehető legkevésbé módosított, friss és élő anyagokkal tápláljuk.

Másrészt a kezelési metódus felépítésében. Úgy gondolom, hogy a bőröd ápolása mellett a pihenésedért is felelős vagyok. Azért dolgozom, hogy neked jó legyen, hogy lekapcsolódhass a világról, hogy két-három órára meg tudj állni, és egyszerűen csak belemerülhess az illatokba és érzetekbe. Nincs semmilyen elvárásom feléd, nem “kell” beszélgetned, ha nem szeretnél, engem egyáltalán nem zavar, ha csendben dolgozom, a gondjaidat nyugodtan leteheted a bejárat előtt.

A SLOW ARCKEZELÉS

Két – két és fél óráig tartó ellazulás, teljes lekapcsolódás a világról.

Hogyan épül fel? Letisztítás, peeling, tonizálás, mélytisztítás (“nyomkodás”), fertőtlenítés, összehúzó pakolás kéz- és karmasszázzsal egybekötve, majd lezárásként egy legalább 30 perces illóolajos arc- és dekoltázsmasszázs.

Amíg nálam vagy, kizárólag rád figyelek, nem rádió szól, hanem a pihenésedet támogató zene, és nem kezelek veled párhuzamosan másik vendéget (sőt, az a célom, hogy ne is találkozz az előtted/utánad érkezővel).

CUKORPASZTÁS SZŐRTELENÍTÉS

A szőr a nők örök ellensége. Mindenki szőrös, mégis szinte mindenki szabadkozik miatta, sokan szégyellik, és a legtöbben úgy gondolják, mások biztosan nem (ennyire) szőrösek, és főleg nem itt vagy ott. Ez egy tévhit, amit a reklámok hitettek el velünk. Nagyon csekély azon nők a száma, akik tényleg csak annyira szőrösek, amennyire a médiában látjuk.

A hagyományos görgős és spatulás gyanta szintetikus anyag, amely kőolajszármazékokból készül. Az ideiglenes szőrtelenítéshez a slow szemlélet szerint nem gyantát, hanem a cukorpasztás szőrtelenítést alkalmazom. Ez valamivel több időt vesz igénybe, mint a hagyományos gyanta, de használatával sokkal magasabb a komfortérzet a szőrtelenítés után, jóval ritkább a benőtt szőrszál vagy a szőrtüszőgyulladás. A kezelés után nyugtató levendulahidrolátummal és hidegen sajtolt olajok keverékével kezelem a bőrfelületet.