(5 vásárlói értékelés)

Cukorpaszta szőrtelenítéshez

Szőrtelenítésre szolgáló cukorpaszta. A szintetikus gyanta természetes anyagokból (cukorból, vízből és citromsavból) készült alternatívája.

Térfogat: 100 ml

1.990 Ft

Világos méz színű, édes illatú, ragadós cukorpaszta, amely alkalmas lehúzócsík nélküli, manuális technikával történő szőrtelenítésre. Nagyon érzékeny bőr esetén is teljes biztonsággal alkalmazható a test bármely részén, mivel a cukorpaszta nem kapcsolódik hozzá az élő bőrsejtekhez, kizárólag a teljesen elhaltakat távolítja el. Ennek köszönhetően a szőrtelenítés minimális fájdalommal jár, nincs égő, sajgó érzés a szőrtelenített területen, így igen alacsony a “jajgatási faktor”. 🙂

Használata teljesen higiénikus, a tégelyből tiszta kézzel veszed ki a pasztát, amelyet használat után kidobsz vagy lemosol. A paszta a teljes szőrszálat gyökerestől eltávolítja, nincsenek beletört szálak, így a teljes szőrtelenség akár 2 hétig is eltarthat. Egy területre több alkalommal visszatérhetsz, akár egyetlen szál szőrért is. A többszöri visszatérés nem jelent túlzott terhelést a bőrnek, még érzékeny bőr esetén sem. Mivel szobahőmérsékletű pasztát használunk, így nincs esély égési sérülésre. A cukorpaszta puha, tiszta és kellemes bőrérzetet ad. A maradvány vízzel lemosható.

A cukorpaszta már a 2 mm-es szőrszálat is eltávolítja, de az ideális szőrhossz 3-5 mm.

Cukorpaszta használata

 1. A szőrteleníteni kívánt terület legyen teljesen száraz és zsírtalan. Ha szükséges, hintsd be a területet vékonyan növényi keményítővel, például kukoricakeményítővel vagy nyílgyökérliszttel.
 2. A terület méretétől függően vegyél az ujjaid közé egy diónyi mennyiséget. Próbáld nem lóbálni az ujjaidat szanaszét, zárd össze őket, és igyekezz a pasztát egy kis galacsinként a mutató-középső és a hüvelyk ujjad között megtartani!
 3. A szőrnövekedés irányával ellentétes irányban lassan, szőrhúzás- és fájdalommentesen vidd fel a pasztát 4–6 mm vastagságban. Ugyanazon a területen kétszer-háromszor simíts végig, így a paszta meg tud olvadni, be tud folyni a szőrtüszőbe, és körbe tudja fogni a szőrszálat. Az utolsó simítás vége nyúljon túl az előzőn, a bőr legyen kifeszítve, és egy határozott mozdulattal, a bőrfelszínnel párhuzamosan és a szőrnövéssel megegyező irányban húzd le a pasztát. Ügyelj rá, hogy soha ne rántsd meg a pasztát a bőrre merőlegesen, mert így okozhatsz magadnak véraláfutásokat.
 4. Ugyanezzel a darab pasztával addig dolgozhatsz, ameddig teljesen meg nem telik, és el nem kezd nyúlóssá válni. Ekkor vízzel mosd le, és vegyél újabb darabot.
 5. Használata után töröld át a szőrtelenített területet Tonizáló levendulavízzel, amely nyugtató, fertőtlenítő és összehúzó hatású.

A cukorpaszta használata sok gyakorlást igényel. Ne keseredj el, és ne add fel, ha elsőre nem sikerül. Gyakorolj sokat! Ha bizonytalan vagy, vagy úgy érzed, nem jutsz vele egyről a kettőre, bátran kérj időpontot személyes tanácsadásra.

 

Ingredients (INCI): Sucrose, Aqua, Citric Acid.

Cukorpaszta szőrtelenítéshez termékről 5 értékelés

 1. Hédi

  Sokkal jobban megéri, mint gyantacsíkot venni és ráadásul ahhoz képest szinte elhanyagolható a fájdalom (ugye attól függ éppen hol gyantázunk;)). Bele kell jönni a használatába, az igaz, de megéri. Első alkalommal, totál kezdőként a videók alapján elég volt a két teljes karomra, kicsit bikini vonalra és másfél vádlira. Ha nagyon akartam volna, be tudtam volna fejezni, csak elfáradtam és ragadt mindenem. Nem mellékesen érzékeny a bőröm, a karom sima gyanta után egész nap vörös, cukorpasztával pedig fél óra után nem látszik szinte semmi.

 2. Korom Kata (megerősített tulajdonos)

  Oda és vissza vagyok ezért a cukorpasztáért. Gabi Instagram videói sokat segítettek,hogy hogyan kell használni. Nagyon jó benne,hogy nem lesz ragacsos a bőröm utána,mint a gyantánál. És alig fáj a szőrtelenítés. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 3. Talos Tamara

  Most àlltam neki harmadjára, de ègnek àll a hajam tőle. Próbàltam türelemmel hozzá àllni, minden videót,információt begyűjteni, de hiába. Minden ragad tőle, semmi mellèklet nem volt csatolva hozzá, îrta egy előttem hozzá szóló a workshopot, hát az tènyleg szüksèges hozzá. Nagy csalódás, nekem ez îgy kèt gyerek mellett nem fèr bele.

 4. Bottka Eszter

  Imádom! Egyszerűen imádom!
  Ez a gyanta dolog nekem mindig mumus volt, mert olyan érzékeny a bőröm, hogy mindig kipattogott gyantázás után.
  Aztán jött Gabi, és a cukorpasztája 🙂 ettől semmi baja a bőrömnek, csak a finom simaság 🙂
  Imádtam a workshopot, ahol begyakoroltuk a technikáját, azóta pedig csak ezt használom!

 5. Tóth Ari

  Ha egy gyantáért lehet rajongani, akkor ez az. Szükség volt egy kis türelemre, amíg be gyakoroltam a mozdulatot, és az alap szabályokat tenyleg érdemes betartani, de mindezzel együtt ez a paszta csodálatos. Semmivel nem tudok így szőrteleníteni. Ha pedig ragacsos maradok(ki nem? 😉), a végén csak tiszta vízzel leöblítem. Egy kis tonizálás, és élvezem a simaságot. Köszönöm Gabi!

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.