Blog

Te használsz bőrradírt? Kellene...

Kocsmáros Gabi
2022.07.13 15:07
Te használsz bőrradírt? Kellene...

Múlt szombaton slowszépségápolási workshopot tartottam egy női önképzőkörben. A leghasznosabb titkos információ, amit megtudtam az volt, hogy egyáltalán nem magától értetődő mindenki számára a rendszeres bőrradírozás a bőrápolási rutin során. Talán részletkérdésnek tűnik, hiszen a legfontosabb a jó arckrém – gondolhatnád, de a krém önmagában sajnos nem old meg mindent, egészséges bőr nem érhető el egyedül egy jó arckrémmel.

MI A PEELING, VAGYIS A BŐRRADÍR LÉNYEGE?

Az elhalt hámsejtek eltávolítása. Általa felfrissíted a bőröd, és segíted az egészséges sejtregenerálódást.

bőrradírHogy értsd: hiába szeretnéd egy szuper krémmel táplálni a bőrödet, ha annak a felületét gyakorlatilag bevonják az elhalt szarusejtek. Egyetlen krém sem tud ezen a falon áthatolni, így legfeljebb annyit érsz el a használatával, hogy ezt a falat megnedvesíted a krém víztartalmának köszönhetően, de a bőröd a tápanyagokat nem lesz képes hasznosítani, hiszen azok be sem tudnak jutni.

SLOW PEELING ARCRA

Hetente egy-két alkalommal 1:1 arányban keverj el egymással szódabikarbónát és hidegen sajtolt sárgabarackmag olajat, és ezzel a keverékkel pár percig masszírozd át az arcbőröd. A szódabikarbóna egyenletes és finom szemcséi nem sértik fel a bőrt, az olaj táplál, hidratál, illetve oldja a felgyülemlett faggyút és a szennyeződést is. Ennél durvább szemcséket (például cukrot, sót, kávézaccot) semmiképpen nem ajánlott az arc finom bőrére használni, mert bár frissítőnek frissítő, de azért az autót sem drótkefével tisztítod, ugye?

PEELING HÁZILAG?

A szódabikarbónás peelinget langyos vízzel öblítsd le, majd virágvízzel spricceld vagy töröld át az arcod, ezzel visszaállítod a bőr egészséges savas pH-ját. Végül használd a kedvenc hidratáló arckrémed.


Ez egy általános recept, amiben az egyetlen mindenkire érvényes összetevő a szódabikarbóna, a többit (olaj, virágvíz, esetleg illóolaj) a bőrtípusodnak és a bőröd pillanatnyi állapotának megfelelően érdemes kiválasztani, ebben segítek, ha megkeresel. Időpontot facebookon tudsz egyeztetni.

Olvass még a peelingről itt a Wikipedián.