Te használsz bőrradírt? Kellene…

Múlt szombaton slowszépségápolási workshopot tartottam egy női önképzőkörben. A leghasznosabb titkos információ, amit megtudtam az volt, hogy egyáltalán nem magától értetődő mindenki számára a rendszeres peelingezés a bőrápolási rutin során. Talán részletkérdésnek tűnik, hiszen a legfontosabb a jó arckrém – gondolhatnád, de a krém önmagában sajnos nem old meg mindent, egészséges bőr nem érhető el egyedül egy jó arckrémmel.

Mi a peeling, vagyis a bőrradír lényege?

Az elhalt hámsejtek eltávolítása. Általa felfrissíted a bőröd, és segíted az egészséges sejtregenerálódást.

Hogy értsd: hiába szeretnéd egy szuper krémmel táplálni a bőrödet, ha annak a felületét gyakorlatilag bevonják az elhalt szarusejtek. Egyetlen krém sem tud ezen a falon áthatolni, így legfeljebb annyit érsz el a használatával, hogy ezt a falat megnedvesíted a krém víztartalmának köszönhetően, de a bőröd a tápanyagokat nem lesz képes hasznosítani, hiszen azok be sem tudnak jutni.

Slow peeling arcra

Hetente egy-két alkalommal 1:1 arányban keverj el egymással szódabikarbónát és hidegen sajtolt sárgabarackmag olajat, és ezzel a keverékkel pár percig masszírozd át az arcbőröd. A szódabikarbóna egyenletes és finom szemcséi nem sértik fel a bőrt, az olaj táplál, hidratál, illetve oldja a felgyülemlett faggyút és a szennyeződést is. Ennél durvább szemcséket (például cukrot, sót, kávézaccot) semmiképpen nem ajánlott az arc finom bőrére használni, mert bár frissítőnek frissítő, de azért az autót sem drótkefével tisztítod, ugye?

A szódabikarbónás peelinget langyos vízzel öblítsd le, majd virágvízzel spricceld vagy töröld át az arcod, ezzel visszaállítod a bőr egészséges savas pH-ját. Végül használd a kedvenc hidratáló arckrémed.


Ez egy általános recept, amiben az egyetlen mindenkire érvényes összetevő a szódabikarbóna, a többit (olaj, virágvíz, esetleg illóolaj) a bőrtípusodnak és a bőröd pillanatnyi állapotának megfelelően érdemes kiválasztani, ebben segítek, ha megkeresel. Időpontot facebookon tudsz egyeztetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.