Barnulj egyenletesen, slow módon

Az önbarnító krémek ellepik a piacot. Amellett, hogy ezek a termékek vitatható összetevőket is tartalmaznak, igen komoly környezeti terhelést jelent mind az előállításuk, mind a későbbi lebontásuk.

Milyen lehetőségeid vannak, ha természetes anyagokkal szeretnél egyenletes, egészséges bőrszínt elérni?

Minden a tányérban kezdődik: fogyassz el naponta legalább egy sárgarépát, igyál répalevet, és fogyassz más, narancssárga gyümölcsöket és zöldségeket, mert ezek béta-karotin tartalma segíti a barnulást.

Peelingezz rendszeresen, hetente egy vagy két alkalommal! Egy kávéskanálnyi szódabikarbónát keverj el két kávéskanálnyi sárgabarackmag olajjal, és ezzel hosszan, 2-3 percen keresztül, hosszan masszírozd át az arcod. Finom simításokkal dolgozz, de percekig, majd hidrolátummal állítsd vissza a bőröd egészséges pH-értékét.

Peelingezd a tested is! Hetente egyszer 3 evőkanál kristálycukrot vagy kávézaccot keverj el 2 evőkanál hidegen sajtolt sárgabarackmagolajjal. Illóolaj nélkül is nagyon frissítő, de érdemes kipróbálni illóolajjal is: a cukros peelinghez mandarin és gyömbér, a kávéshoz borsmenta illik.

Természetes segítséget jelent a barnuláshoz, ha béta-karotinban gazdag olajat használsz a hidratálásra.

Egy 30 ml-es üvegcsében 10 csepp homoktövishús olajat keverj el 25 ml jojobaolajjal, és fürdés után ezzel hidratáld a még nedves bőröd.

 

 

Hozzászólások